Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Farrow and Ball Modern eggshell vs Estate eggshell

Vad är egentligen skillnaden mellan Farrow & Ball Modern eggshell och Estate eggshell? Här utforskar vi de distinkta egenskaperna hos dessa färgtyper för att hjälpa dig att fatta rätt beslut när det gäller ditt målningsprojekt.

Om Modern eggshell

Farrow and Ball Modern eggshell är en färgfinish som erbjuds av Farrow & Ball. Denna finish är känd för sin halvblanka yta och är speciellt framtagen för användning på trä och metall. Det är en vattenbaserad färg som har rykte om sig att vara Farrow & Balls mest slitstarka alternativ, vilket gör den perfekt för ytor som utsätts för slitage och behöver tåla vardagens påfrestningar. Den halvblanka ytan ger en subtil glans som ger ett modernt och sofistikerat utseende.

Om Estate eggshell

Farrow and Ball Estate eggshell erbjuder en elegant och traditionell estetik. Denna finish har en halvmatt yta med en glansnivå på cirka 20, vilket ger en subtil och klassisk look. Den är särskilt lämplig för trä- och metallinredning i hemmet, inklusive möbler, dörrar och snickerier. En av de framträdande egenskaperna hos Estate Eggshell är dess andningsförmåga, vilket innebär att den tillåter fukt att passera genom ytan, vilket är viktigt för äldre byggnader eller ytor som kräver ventilation.

Vad är skillnaden mellan Modern eggshell och Estate eggshell?

Yta

Estate Eggshell har en slät och halvmatt yta med en glansnivå på cirka 20. Detta ger snickerier och andra ytor en klassisk känsla. Denna finish är idealisk för dig som föredrar en traditionell inredningsstil och vill undvika högglansiga ytor. Modern Eggshell har en högre glansnivå, runt 30 i glanstal. Det ger en subtil glans till ytan, vilket ger ett modernt och sofistikerat utseende. Den här finishen är perfekt för dem som vill ha en modern estetik.

Pigmentering

Estate Eggshell innehåller en högre andel pigment, vilket ger färgen en djup och intensiv nyans. Detta är idealiskt om du letar efter rika och mättade färger som gör ett starkt intryck. Modern Eggshell erbjuder en mer subtil färgpalett med mindre pigmentering. Detta passar dig som föredrar en mer nedtonad färgton.

Andningsförmåga

Både Estate Eggshell och Modern Eggshell är andningsbara färgfinisher. De tillåter fukt att avdunsta från ytan, vilket minskar risken för mögeltillväxt. Estate Eggshell har något bättre andningsförmåga på grund av sin speciella sammansättning och kan vara fördelaktig i äldre byggnader eller rum med begränsad ventilation.

Hållbarhet

Modern Eggshell anses vara mer hållbar med sin högre glansnivå och tål bättre daglig användning och slitage. Det är också mer motståndskraftigt mot fläckar och rengöring. Estate Eggshell är också hållbar men kan kräva mer uppmärksamhet och skonsam rengöring för att behålla sin matta finish.

Stil

Estate Eggshell passar bäst för traditionella och praktfulla inredningsstilar. Det kan skapa en känsla av storhet och dramatik i ett rum. Modern Eggshell är populär för sin moderna och minimalistiska estetik och lägger till en touch av elegans och sofistikation i moderna interiörer.

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram