Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Glasfiberväv

Färgvaruhusets glasfiberväv ger dina ytor en hållbar och estetiskt tilltalande yta. Med högkvalitativa material och mångsidiga mönster passar de perfekt för både renoverings- och nybyggnadsprojekt. Utforska vårt sortiment för att hitta den perfekta lösningen för dina behov.

Glasfiberväv i finstruktur

I vårt utbud hittar du Swedtex glasfiberväv i finstruktur. Detta är en mångsidig och slitstark väggbeklädnad som ger en jämn och elegant yta. Den fina strukturen ger ett enhetligt utseende och kan användas för att täcka mindre ojämnheter på väggytan.

Användning

Glasfiberväv används för att förstärka och jämna ut ytor innan tapetsering eller målning för att skapa en jämn bas. Så här använder du produkten:

  1. Förbered ytan genom att se till att den är ren, torr och jämn.
  2. Applicera vävlim med en roller eller pensel.
  3. Rulla ut väven på väggen och jämna ut den med en spackel eller en tapetborste för att eliminera eventuella luftbubblor.
  4. Skär bort överflödig väv längs kanterna och överlappningar med en vass kniv.
  5. Låt väven torka helt innan du applicerar ytterligare lager av lim eller målar över den.

2 artiklar
Sortering:
Antal:
Swedtex Glasfiberväv G135
Swedtex
V6013510
från 450 kr
Swedtex Glasfiberväv G100
Swedtex
V6010010
från 520 kr

Vanliga frågor & svar

Kan jag använda er glasfiberväv i våtrum?

Swedtex erbjuder anpassad glasfiberväv som är speciellt avsedd för våtrum, som exempelvis deras modell G100V. Denna produkt är konstruerad för att vara vattenavvisande och lämplig för användning i fuktiga miljöer som badrum.

Vad är det för skillnad på glasfiberväv och glasfibermatta?

Glasfiberväv består av vävda trådar som ger en jämn yta på väggar eller tak och döljer mindre ojämnheter. Glasfibermattan är tätare och mjukare och används vanligtvis för armering av betong eller för att skapa en jämn yta före tapetsering eller målning.


Hur tar man bort väven?

För att ta bort glasfiberväv börjar du med att blöta ytan med vatten eller en tapetborttagare för att lösa upp limmet. Därefter kan du använda en spatel eller en bred spackelspade för att försiktigt skrapa bort väven från ytan. Om väven är svår att avlägsna kan du behöva använda en tapetång för att hjälpa till att lossa den. Efter att väven har tagits bort är det viktigt att rengöra ytan noggrant. Här hittar du våra måleriverktyg för att underlätta dina projekt. 


Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram