Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
INSPIRATION & GUIDER / GUIDER / Verktygsguider / Din ultimata penselguide - Mästers penslar och rollers

Din ultimata penselguide - Mästers penslar och rollers

Är du osäker på vilken pensel eller roller som passar till vilket sammanhang? Det kan kännas svårt och tidskrävande att hitta rätt tillbehör till målningen. Därför har vi valt att samla de perfekta tillbehören till varje tillfälle - vare sig det är till målning av skåp, fönster, tak, väggar eller fasad. Nedan kan du upptäcka passande penslar eller rollers ur vårt sortiment från Mäster - som likt sitt namn är mästare på att leverera prisvärda och högkvalitativa produkter med lång livslängd.

 

Mästers olika penselserier

Diamond Pro - Varje pensel i serien Diamond Pro är speciellt utvecklad för proffsen men konsumenten kan utan problem använda den också. Alla penslar i Diamondserien kommer med ett ergonomiskt skaft och en förvaringsask som gör att penseln kan hålla sig fuktig i upp till tre dagar - perfekt när du ska ta en paus från målandet!

Mäster Superior - En serie måleriverktyg med proffskvalitet och hög prestanda. Rollers i Mästers Superior serie är mycket slitstarka och presterar mer.

Superior Max Blue - Mästers mest avancerade serie av träpenslar med specialbehandlad borst. Penslarna är noggrant framtagna för bästa prestation och precision.

 

Slitstarka penslar och rollers till målning av vägg & tak

Så vet du vilken roller du ska välja till målningen

När det gäller att måla vägg eller tak kan rollers vara att föredra då de snabbt och effektivt täcker större och slätare ytor med färg. Viktigt att veta innan du väljer roller är att olika rollers har olika funktioner. Beroende på om du vill ha en slät vägg eller en vägg med lite struktur (gräng) finns det olika rollers att föredra. En långhårig roller ger mer gräng än en korthårig- därför är det bra att fundera på hur du vill att dina väggar och tak ska se ut innan du börjar måla. Just vid takmålning brukar många föredra en roller som ger lite grövre gräng, men valet är helt upp till dig! Ett riktigt bra tips är dock att köpa ett ordentligt förlängningsskaft till din roller, på så vis blir målningen både effektivare och lättare.

Penslar och rollers för en mediumslät yta på vägg & tak

Vill du att dina väggar ska ha en lättare struktur och en slät/mediumslät yta är Mästers rollers i Superior Medtex bra val. Dessa rollers har en 13 mm lugg som ger en låg struktur. Här kan du välja Mästers miniroller som smidigt lyckas nå taket och väggarnas mindre ytor, eller Mästers maxiroller som enkelt täcker större ytor med färg. Maxirollern går att köpa i antingen 18 eller 23 cm, så du kan välja vilken storlek som fungerar bäst för dig. Vill du verkligen nå ut i mindre ytor eller bättra på färg i kanter och hörn kan Mästers vinkelpensel Superior Max Blue vara mycket användbar.

Penslar och rollers för en grövre grängad yta på vägg & tak

Vill du istället att dina väggar och tak ska ha lite grövre grängad yta är Mästers rollers i Superior Ulltex att föredra. Dessa rollers har längre en 14 mm lugg med grövre struktur och mycket god färgupptagningsförmåga som passar lite grövre ytor inomhus. Vill du nå mindre ytor inomhus lämpar sig Mästers miniroller i Superior Ulltex allra bäst. Minirollern målar effektivt svåråtkomliga utrymmen. För att effektivt måla större ytor har Mäster även en maxiroller i Superior Ulltex som likt den mindre rollern har en utmärkt täckförmåga.

Behöver du nå rummets högsta hörn? Mästers hörnroller gör jobbet enklare för dig. Hörnroller är speciellt framtagen för att måla i hörn på både tak och vägg. Produkten kan användas till både färg och klister och har ett skaft med mycket bra grepp som även är kompatibelt med ett förlängningsskaft för bästa räckvidd. Just denna hörnroller passar utmärkt för dig som vill ha väggar med lite grövre struktur och gräng.

Mäster Miniroller, Superior Medtex
Mäster
7627100
från 49 kr
Mäster Maxiroller, Superior Medtex
Mäster
7222180
från 104 kr
Mäster Miniroller, Superior Ulltex
Mäster
7640100
från 61 kr
Mäster Maxiroller, Superior Ulltex
Mäster
7233180
från 99 kr
Mäster Hörnroller
Mäster
8991000
229 kr
Mäster Förlängningsskaft, Ergo Air
Mäster
7029011
från 454 kr

Bra penslar till snickerier och möbler

Behöver skåpet, eller någon annan möbel eller snickeri, ny färg? Vi har samlat penslar och rollers till möbler och snickerier med både släta och mer detaljrika ytor.

Penslar lämpade för snickerier med finare detaljer

Har du en möbel med fina detaljer eller unik utformning är en pensel med god precisionsförmåga att föredra. Precisionspenseln Superior Pro Max Blue är ett bra alternativ med ett gediget handtag i FSC certifierat bokträ samt ett kraftigt bleck. Penseln har en överlägsen förmåga att fånga upp och släppa färgen samt skapa en slät yta. Borsten lämpar sig väl för målning av snickerier och möbler tack vare sin prestationsförmåga samt förmågan att proffsigt nå kanter och linjer. Har du en detaljrik eller antik möbel som är vackert snidad är precisionspenseln Diamond Pro Max Blue alternativet för dig. Penseln är framtagen av proffs för proffs och har en hög hållbarhet. Penseln har en specialbehandlad borst som smidigt fyller i nätta detaljer samtidigt som den är enkel att rengöra efteråt.

Penslar och rollers till möbler/snickerier med släta ytor

Vill du få en helt slät yta på din möbel är Mästers miniroller Diamond Micro Profil ett bra val. Rollern är framtagen för att måla fina ytor inomhus och är ett lämpligt val vid exempelvis möbel och snickerimålning. Rollern är gjord i materialet “microprofil” som ger minirollern en utmärkt färgupptagningsförmåga. Har du en möbel med en slät yta där du vill få ett jämnt och finare resultat är denna roller att föredra. Mästers rollers i standard foam är även utmärkta rollers när du vill ha en extra fin yta.

Ett annat mycket bra alternativ ur Mästers sortiment är deras lackpensel Diamond Pro Max Blue som passar till målning av snickerier. Det är en proffspensel med slitstark och specialbehandlad borst som lämnar en mycket fin och slät yta efter sig.

 

Prisvärda och högkvalitativa fasadpenslar

Att måla om husfasaden kan ge huset ett otroligt lyft. En ny färg kan göra att huset står ut mer eller göra så att det känns helt nytt igen. Vi har valt ut några av Mästers fasadpenslar som ger dig chansen att se ditt hus i ett nytt ljus. Robusta och högkvalitativa penslar är något Mäster är mycket duktiga på. Nedan har vi samlat några utmärkta alternativ som passar till fasadmålning.

Penslar för släta fasader 

Fasadpenseln Diamond Pro Max Blue är ett utmärkt alternativ med god kvalitet. Penseln Diamond Pro Max Blue är en fasadpensel till för proffsmålare som gör ett gediget jobb samtidigt som den är ergonomiskt framtagen i plast. Penseln är även kopplingsbar till förlängningsskaft som gör att du smidigt når dit du vill. Du finner även en mycket bra fasadpensel i Mästers Fasadpensel Superior Pro Max Blue som finns att köpa i tre storlekar. Penseln har en god färgupptagningsförmåga, ett ergonomiskt grepp och ger en fin målningsyta. Penseln har blandborst speciellt framtagen för fasadfärg och penseln är även kompatibel med förlängningsskaft för ett effektivare arbete.

Roller till fasader med grövre ytor 

Sist men inte minst finns ett bra alternativ för dig som har en fasad med lite grövre yta; Mästers Stickroller Diamond Grov Pretex. Rollern har en utmärkt färgupptagningsförmåga som gör att den målar tjockare lager med grövre gräng. Den passar både till grövre och putsade ytor och används med stickbygel. Denna roller passar dig som ska utföra ett tuffare målningsarbete på fasaden eftersom den är mycket slitstark och effektiv. Rollern kommer även i två storlekar, en mindre och en lite större för att den ska passa just ditt projekt.

 

Penslar lämpade för slamfärg/rödfärgspenslar

Har du en vacker röd fasad på huset som behöver renoveras eller en träfasad du vill måla med slamfärg är dessa två penslar smarta val för dig. Efter att du skrapat och rengjort din fasad använder du enkelt Mästers rödfärgspenslar som är anpassade för slamfärg. När det kommer till slamfärg gäller det verkligen att jobba in färgen i materialet så att varje lager blir tunt och jämnt. Mästers vinklade rödfärgspenslar fördelar färgen proffsigt och bidrar till ett lyckat arbete.

Mästers vinklade rödfärgspensel är en robust pensel som fördelar slamfärgen i rätt skiktstorlek. Penselns vinklade utformning gör den bekväm att hålla i och enkel att nå ut i hörn med. Du kan även välja att köpa Mästers vinklade rödfärgspensel lång i en lite längre och smalare utformning. Båda verktygen är kompatibla med förlängningsskaft vilket gör att du får en bredare räckvidd och större kraft i målningen. Behöver du nå smalare utrymmen som vid fönsterfoder eller mellan lockpanelen är Mästers rödfärgspensel Trä Oval bra att använda. Penseln är speciellt anpassad för rödfärg/slamfärg och är mycket smidig att använda.

 

Prisvärda penselset för dig som vill komma igång

Söker du istället efter ett praktiskt och prisvärt penselset har Mäster flera gedigna alternativ.

Penselset för möbelmålning -

Mästers standard penselset för lackfärg som lämpar sig väl för målning av träattiraljer. I setet ingår tre penslar av olika storlekar som fungerar till de flesta sorters skåp.

Minirollerset för snickerier -

Vill du effektivt sätta färg på skåp med släta ytor har Mäster även ett perfekt minirollerset för snickerier som tack vare sin smidiga form funkar väl till skåpmålning. Setet är komplett med färgtråg, rollerhylsa i filt och en rollerbygel.

Penselset för fasaden -

Söker du ett prisvärt kit med det mesta som kan behövas vid fasadmålning så är Mästers penselset Superior Fasad något för dig. Kitet innehåller en bred vinklad pensel, en smalare vinklad pensel, en rörsticka och en S-krok för upphängning av färghink.

Penselset för målning med Alcro Solist fasadfärg -

Vid målning med Alcro Solist fasadfärg rekommenderar vi att du använder Solist Pensel- och Rollerset.

Rollerset för vägg och tak

Behöver du ett set som gör att du smidigt kan komma igång med målningen är Mästers rollerset för vägg och tak ett smart val. Setet innehåller ett tråg för färg, en trågrefill som innebär att tråget kan återanvändas till en annan färgsort om så önskas, en Ullon roller som är anpassad för tak, en mediumroller för vägg, en rulle maskeringstejp, samt en högkvalitativ pensel som når rummets hörn. Tack vare sina många produkter av förmåga och kvalitet som täcker de flesta behov är setet otroligt prisvärt.

 

Vi på Färgvaruhuset.se hoppas att du fick lite mer klarhet i vilka tillbehör som passar till just ditt projekt. Oavsett om du föredrar rollers eller penslar för inomhus- eller utomhusbruk har vi alternativen för dig tack vårt breda sortiment och flera års erfarenhet. Behöver du ytterligare vägledning rekommenderar vi dig att kolla in vår inspirationssida med fler guider som steg för steg hjälper dig komma på rätt fot i målandet. Du är även varmt välkommen att kontakta oss.

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram