Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Måla betonggolv

Ska du fräscha upp ett äldre betonggolv eller ge nytt liv åt ett nyligen lagt golv? Här delar vi med oss av vad du bör ha i åtanke innan du sätter igång med målningsprojektet. Dessutom tar vi dig genom stegen för att måla betonggolvet på rätt sätt, steg för steg.

Måla betonggolv inomhus – Steg för steg

Nedan har vi sammanställt en detaljerad steg-för-steg-guide för att hjälpa dig att måla betonggolv inomhus. Följ dessa steg noggrant för att uppnå ett framgångsrikt resultat och ge ditt utrymme en ny och fräsch look!

Du behöver:

Steg 1 – Förberedelser

Ta bort möbler och andra föremål från området och täck eventuellt omkringliggande ytor med skyddsplast och målartejp för att skydda dem från färgstänk.

Steg 2 – Slipa målat betonggolv (vid behov)

Att slipa ett tidigare målat betonggolv är nödvändigt för att få en jämn och slät bas. Slipning kan även vara nödvändigt vid nygjuten betong, då ny betong skapar en hinna som kallas betonghud, och denna hud kan i sin tur vara svår att få vidhäftning på. Använd slippapper eller en slipmaskin för att försiktigt slipa bort den gamla färgen eller betonghuden och jämna ut ytan. Se till att använda lämplig skyddsutrustning som dammskyddsmask och skyddsglasögon. Efter slipningen, dammsuga noga för att ta bort allt slipdamm.

Steg 3 – Tvätta betonggolv innan målning

Börja med att tvätta betonggolvet innan målning. På så sätt får du bort lös smuts och damm från betongytan. Blanda ett rengöringsmedel för betong enligt tillverkarens instruktioner. Använd en skurborste och rengöringsmedlet för att skrubba hela ytan noggrant. Fokusera särskilt på områden med fläckar eller smuts. Skölj noggrant golvet med rent vatten. Se till att inget rengöringsmedel är kvar på ytan. Låt golvet torka helt innan du går vidare. Detta är viktigt för att säkerställa att målfärgen fäster ordentligt.

Steg 4 – Måla betonggolv

Använd målartejp för att skydda angränsande ytor. Börja måla betonggolvet med en roller på ett förlängningsskaft för att täcka större ytor. Använd en pensel för kanter och hörn. Applicera betongfärg eller betonglack i jämna och kontrollerade drag. Följ tillverkarens anvisningar för antal rekommenderade lager och torktider mellan lagren. Låt det sista lagret torka ordentligt innan du fortsätter.

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram