Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Måla med emulsionsfärg

Att måla med emulsionsfärg är en vanlig och effektiv metod för att ge ditt hem en fräsch och föryngrad känsla. Emulsionsfärg är känd för sin användarvänlighet och mångsidighet, och kan användas på en mängd olika ytor. Oavsett om du vill förändra rummets färgsättning helt eller bara ge det en liten uppdatering, kan emulsionsfärg vara det perfekta valet för att förbättra din hemmiljö.

Vad är emulsionsfärg?

Emulsionsfärg är en populär typ av färg som används främst för inomhusmålning. Emulsionsfärg betyder att färgen består av två ämnen som normalt sätt inte går att lösa i varandra. Exempelvis vatten och olja, men dessa har nu löst sig med hjälp av en emulgator. Den karaktäristiska egenskapen hos emulsionsfärg är dess förmåga att ge en matt och jämn yta när den torkar. Den här matta finishen ger en elegant och modern estetik till väggar och tak.

Så målar du med emulsionsfärg

 

  1. Avlägsna lös färg och smuts noggrant genom att borsta ytan och rengör feta områden med en lämplig målartvätt. Använd ett neutralt tvättmedel på ytor som inte ska grundmålas enligt steg 3 nedan.
  2. Eventuella kvistar och ytor som kan behöva schellackeras bör behandlas enligt behov, men undvik detta om du önskar en mer genomskinlig effekt.
  3. Grundmåla alla ytor som inte tidigare har målats och följ tillverkarens anvisningar. Spacklade områden eller absorberande underlag bör grundmålas minst två gånger för att skapa en icke-absorberande yta. Blanda grundfärgen i samma kulör som slutstrykningsfärgen.
  4. Blanda färgen genom att röra om ordentligt från botten. Färgen kan appliceras med pensel, roller eller spruta, beroende på dina preferenser.
  5. Undvik att måla på ytor med en temperatur lägre än +5°C för att säkerställa bästa resultat.

Att välja färg

När du väljer emulsionsfärger för ditt hem är det viktigt att tänka på både din personliga stil och de specifika behoven i ditt rum. Först och främst, fundera över vilken atmosfär du vill skapa. Om du strävar efter en avslappnad och varm känsla, överväg mjuka jordnära toner som beige, ljusgrå eller ljusblå. Om du vill ge ditt rum en mer intensiv känsla, kan djupare nyanser som mörkgrön, djupblå eller mörkröd vara ett bra val.

Vi kan starkt rekommendera att du använder Farrow & Ball färg för att uppnå den önskade effekten i ditt rum. De erbjuder ett brett utbud av eleganta och högkvalitativa emulsionsfärger som passar både moderna och traditionella heminredningar. Farrow & Ball är kända för sina unika och sofistikerade färgnyanser och deras miljövänliga tillverkningsprocess.

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram