Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Måla om bord

Att ge ditt gamla bord en ny färg är ett fantastiskt sätt att förnya inredningen i ditt hem. Genom att välja rätt färg och målningsteknik kan du skapa en helt ny atmosfär i rummet. Att måla om bordet är dessutom ett roligt och kreativt projekt som ger dig möjlighet att anpassa utseendet efter din personliga stil. Innan du ger dig i kast med projektet är det viktigt att tänka på några faktorer för att säkerställa ett framgångsrikt resultat. Lär dig hur du målar om bord i vår guide!

Måla om bordsskiva – Steg för steg

Nedan beskriver vi i detalj hur du kan ta dig an processen att måla om en bordsskiva – steg för steg. Från förberedelser till självamålningsprocessen – vi har täckt allt för att göra projektet så smidig som möjligt.


Du behöver:

Steg 1 – Förberedelser

Ta bort eventuella föremål från bordet och flytta det till en välventilerad arbetsyta, helst utomhus eller i en bra ventilationsmiljö. Om bordsskivan har repor eller märken, använd slipmaskinen eller sandpapper för att jämna ut ytan. Om det finns djupa repor, använd träspackel för att fylla dem och låt torka enligt anvisningarna.

Steg 2 – Slipning

Slipa hela ytan på bordsskivan med sandpapper för att skapa en jämn yta och för att ta bort eventuell befintlig färg eller lack. Börja med ett grövre sandpapper och gå gradvis över till ett finare sandpapper för att få en slät yta.

 

Steg 3 – Rengöring

Använd en fuktig trasa och rengöringsmedel för att noggrant rengöra ytan från damm och smuts.

Se till att ytan är helt torr innan du går vidare till nästa steg.

Steg 4 – Maskering

Om det finns delar av bordet som du inte vill måla, täck dem med maskeringstejp för att skydda dem från färgen.

 

Steg 5 – Grundfärg

Applicera en jämn och tunn lager av grundfärg på hela ytan av bordsskivan. Låt grundfärgen torka enligt anvisningarna innan du går vidare till nästa steg. Detta hjälper till att förbättra vidhäftningen av den slutliga färgen.

Steg 6 – Måla bordsskiva

Måla bordsskivan med önskad färg i ett jämnt och täckande lager över hela ytan. Låt färgen torka enligt anvisningarna. Om en andra färgsättning krävs, applicera den andra lagret efter det första lagret har torkat ordentligt.

Steg 7 – Lackering (valfritt)

Om du vill ha extra skydd och en glansig finish, kan du applicera en klar lack över den målade ytan. Låt lacken torka enligt anvisningarna och se till att ytan är helt torr innan du använder bordet.

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram