Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
INSPIRATION & GUIDER / Så målar du om gamla möbler till nyskick i 3 enkla steg

Så målar du om gamla möbler till nyskick i 3 enkla steg

Är det dags för en uppfräschning av dina gamla möbler eller har du kanske fyndat på loppis eller second hand? Vad kul! Här tipsar vi dig om vad du ska tänka på när du målar om möbler hemma. Scrolla ner för att ta del av våra bästa tips och trix och spana in höstens nyheter redan idag! 

Steg 1. Gör grundjobbet innan du målar - det gör skillnad!

Öppnade färgburkar i olika kulörer

Hur tråkigt det än låter så är det viktigt att du gör grundjobbet ordentligt innan du börjar måla. Att tvätta möbeln med målartvätt och skrapa bort gammal färg är verkligen a och o till en färg som håller i längden. Om du dessutom lägger tid på att slipa och grundmåla ordentligt har du garanterat ett resultat som både är slitstarkt och som ser proffsigt ut. 

Steg 2. Penseln spelar roll! Så vet du vilken du ska välja

Inspireras av våra bästa tips! Måla om möbler hemma.

När du sedan ska börja måla är det även viktigt att du väljer en pensel som håller god kvalité och en där du kan komma åt överallt. Ett vanligt misstag är att endast köpa en bred pensel för enkelheten i sig, men det kan straffas sig i längden sen när du behöver komma åt de finare ytorna. Därför kan det vara bra att investera i både en roller eller bred pensel till de breda ytorna och en smal pensel till de lite mer svåråtkomliga ytorna. 

Steg 3. Välj rätt färg! Därför ska du köpa snickerifärg till möbelmålning

Måla om gamla möbler med färg!

Det kan vara svårt att veta vilken färg du ska välja när du bestämt dig för att måla om dina gamla möbler. Inte nog med att du ska välja vilken färgskala du ska måla möbeln i, du måste även veta vilken typ av färg du ska välja. Vi rekommenderar alltid att du väljer en passande grundfärg och en snickerifärg som är speciellt utformad för målning av snickerier helt enkelt. Något annat som är bra att tänka på är att alltid vänta ut torktiden som står på burken, även fast färgen verkar ha torkat tidigare än så. Se även till att täckmåla två gånger för att ge din gamla möbel de bästa förutsättningarna att se ut som vilken nyinköpt designmöbel som helst! 

Alcro Målartvätt Spray
Alcro
140970
122 kr
VÅRT PRIS
Farrow & Ball F&B NHM Estate Eggshell - Halvmatt snickerifärg

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram