Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Måla linoleumgolv

Har du ett linoleumgolv som ser slitet och tråkigt ut? Vill du ge det ett nytt liv utan att behöva byta ut det helt? Då kan du enkelt måla ditt linoleumgolv. Med lite färg och arbete kan du snabbt och enkelt fräscha upp ditt golv och få det att se ut som nytt igen. I den här guiden kan du ta del av tips och råd för att på bästa sätt måla linoleumgolv.

Vilken färg till linoleumgolv?

Du kan med fördel måla linoleumgolv med linoljefärg. Det är en naturlig färg som ger ett vackert och hållbart resultat. Den tränger in i linoleumgolvet och ger ett bra skydd mot vatten och smuts. En annan bra färg till linoleumgolv är akrylfärg – en vattenbaserad färg som är lätt att arbeta med och som torkar snabbt.

Måla om linoleumgolv – Steg för steg

Att måla om linoleumgolv är ett enkelt och prisvärt sätt att ge ditt golv ett nytt liv. Nedan går vi igenom hur du gör – steg för steg. Lär dig allt om vilka förberedelser som krävs, till färgval och appliceringsteknik!

Du behöver:

Steg 1 – Förberedelser

Rensa golvet och borsta bort allt damm och smuts. Om golvet är mycket smutsigt, kan du använda en golvtvätt. Låt sedan golvet torka helt. Detta kan ta flera timmar, eller till och med en dag, beroende på hur fuktigt golvet var. Täck upp alla ytor som inte ska målas. Detta inkluderar väggar, möbler och andra föremål i rummet. Du kan använda byggplast eller kartong för att täcka upp ytorna.

Steg 2 – Måla linoleumgolv

Applicera en primer. Detta kommer att hjälpa till att ge färgen en bra vidhäftning till golvet. Använd en primer/grundfärg som är avsedd för linoleumgolv. Vi rekommenderar häftgrund. Applicera färgen. Använd en roller eller en pensel för att applicera färgen. Börja med att måla i kanterna och arbeta dig sedan utåt. Applicera två lager färg för att få ett bra resultat. Låt sedan färgen torka.

Steg 3 – Skötselråd

När du har målat om ditt linoleumgolv, är det viktigt att ta hand om det för att bevara resultatet. Torka upp spill och fläckar så snart som möjligt. Använd en mjuk mopp eller trasa för att rengöra golvet. Använd inte starka rengöringsmedel eller slipande produkter. Om golvet behöver slipas, använd en finkornig slipmassa.

Att tänka på

  • Använd en färg som är avsedd för linoleumgolv. Detta kommer att säkerställa att färgen håller i längden.
  • Om golvet är mycket smutsigt eller skadat, kan du behöva slipa det innan du applicerar primern.
  • Om du målar ett mönster på golvet, är det en bra idé att använda en mall.
  • Låt golvet torka helt innan du går på det.

Följ oss @fargvaruhuset.se på Instagram